Wednesday, July 26, 2006

Tornado Allert!



Environment Canada's Official Weather Warnings

Warnings
Brantford - County of Brant
12:51 PM EDT Tuesday 25 July 2006
Tornado warning for
Brantford - County of Brant issued
An area of severe thunderstorms with possible tornadoes in moving eastward at 60 km/h through or toward the above warnings. Trained spotter has reported rotation and lowering in a storm near London. As a result tornadoes are now a threat over the above regions.

Gister om 1 uur middag trok er een zeer snel opkommende storm over Buttermine Farms.
We waren tarwe aan het oogsten maar konden net het graan in de vrachtwagen onderdak krijgen voordat de bui losbrak. Dit is de 2e X, van deze zomer, dat we een Tornado waarchuwing kregen en dat betekend dat rotatie in de storm is waargenomen en wij er op voorzien zijn om in de kelder te huizen als de rotatie aan de grond komt. Dit is hier, in 1979, gebeurt met veel schade van dien.
De foto's geven weer hoe het van dag op nacht werd, in seconden, tewijl ik buiten in een nog vreemde stilte sta ! De bui barst los en geen Tornado. Wel weer een plas water, tesamen met veel donder en bliksem!.... in 1 week uit 2 stormen.... 8 cm. water gekregen! We blijven in dit zeer onstabiele weer patroon voor de komende dagen met een zeer hoge vochtigheid is het bar heet! We hopen dat jullie ook wat water krijgen, zonder de Tornado's natuurlijk!

3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Hallo Ab en Yoka,

Mooie foto met die donkere lucht.
Goed dat de tarwe droog gebleven is. Als ik jullie was had ik meteen de benen genomen, want het je kon van tevoren toch niet weten of het een tornado of een zware regenbui zou worden? Hier hebben we al bijna 2 weken een hittegolf. Het is hier en daar zelfs 36 graden celsius geworden. De boeren kunnen hier wel een buitje gebruiken. Ik hoop dat jullie niet met tornado's te maken zullen krijgen.

Groetjes, Jan en Ada

1:56 AM  
Anonymous Anonymous said...

Whoa!! Scary! It's so neat to see the storm moving in. Wow. How'd the farm fare? All the trees a-ok??
Brent and I just got back from Jeju Island. It was amazing. We saw it all. Koreans don't take sightseeing lightly, let me tell you! Busy trip but well well worth the lack of sleep!
xoxo....happy 30th anniversary Sunday!!
Steph.

3:28 AM  
Anonymous Anonymous said...

Hoi Yoka en Ab,

Daar zijn we weer! Uit het bericht van Steph begrijpen we, dat jullie zondag 30 jaar getrouwd zijn. Alvast hartelijk gefeliciteerd en een hele fijne dag toegewenst!

Groetjes,
Jan en Ada.

7:30 AM  

Post a Comment

<< Home